In dit nummer:

*Terugblik Congres ‘trots op de havo’ 2017
*Terugblik Netwerkbijeenkomsten 2016
*Thom de Graaf: de zesjarige havo.
*De 'vakhavo' op het Calvijn College
*Op bezoek bij Notre Dame des Anges
*Aansluiting havo-hbo in regio Rotterdam

Congres "trots op de havo 2017": sturen en loslaten

Het is 2 februari 2017. Conferentiecentrum De Reehorst in Ede. Het team van ATOA en het Havoplatform staat in de startblokken. De congresmappen, keurig op alfabet gerangschikt, op de balie. Het vijfde congres van het Havoplatform ‘Trots op de havo!’ kan (...)

Lees verder >>

Netwerkbijeenkomsten 2016: uitwisselen en inspireren.

In november 2016 organiseerde het Havoplatform twee netwerkbijeenkomsten. Goed bezocht, maximaal 25 deelnemers, afkomstig van Heerenveen tot Goes en allerlei plaatsen daartussen. Deze keer waren Apeldoorn en Gorinchem de locaties. Een bestuurslid (...)

Lees verder >>

Thom de Graaf: de zesjarige havo!?

“Nu is het tijd om meer aandacht aan de havist te besteden”. Zo lazen wij in een interview met Thom de Graaf in het dagblad Trouw van 13 februari 2017. Thom de Graaf is voorzitter van de Vereniging van Hogescholen. Hij stelt daarin dat (...)

Lees verder >>

De 'vakhavo'op het Calvijn College.

Pilot ‘vakhavo’ op het Calvijn College-Zeeland.Op het Calvijn College Zeeland wordt de mogelijkheid onderzocht om een vakhavo te starten. De leerlingen worden opgeleid voor een gewoon havodiploma, maar de havovariant die ze willen aanbieden is het programma voor de havo te verrijken met een praktische variant. Deze variant moet (...)

Lees verder >>

Op bezoek bij Notre Dame des Anges

De eerste categorale havoschool in Nederland ligt in Ubbergen (bij Nijmegen). Een gloednieuw schoolgebouw in het dal van een heuvelachtig gebied. Hoog boven de school staat op de heuvel een kerk: Notre Dame des Anges. Hier was vroeger een nonnenschool.  Dat is (...)

Lees verder >>

Convenant aansluiting havo-hbo in regio Rotterdam.

Convenant vo-hbo voor betere aansluitingZowel het voortgezet onderwijs als het hbo erkennen dat de overgang van havo naar een vervolgopleiding in het hbo groot is. In Rotterdam valt ruim een derde van de havisten tijdens het eerste studiejaar hbo uit of wisselt van opleiding. Daarom hebben vier hogescholen in (...)

Lees verder >>
Agenda

Donderdag 1 februari 2018

HAVOPLATFORM congres

Het zesde HAVO CONGRES,
Trots op de havo 2018, vindt
plaats op donderdag 1 februari
2018 in de Reehorst te Ede. (i.s.m. ATOA, onderdeel van Netwerk Onderwijsadviseurs)

Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen van het HAVOPLATFORM ? Klik hier om u uit te schrijven. U staat ingeschreven via het e-mailadres: info@havoplatform.nl
 

Klik hier om de online versie te bekijken als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.