Oranje Nassau College

Het Oranje Nassau College is een brede scholengemeenschap met twee vestigingen. Op de Parkdreef bieden wij de opleidingen mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Wij dagen onze leerlingen uit hun grenzen te verleggen; daarbij staat een persoonlijke benadering voorop. We zijn een ondernemende school: we onderhouden goede banden met bedrijven in Zoetermeer en omgeving. Door onder andere de maatschappelijke stage, de bedrijfsstage en gastlessen krijgen de leerlingen een beeld van hun toekomstmogelijkheden.

ONC Parkdreef is een gecertificeerde Havisten Competent school. Al onze leerlingen volgen het HaCo-programma met als doel hen goed voor te bereiden op een vervolgstap naar het HBO: we ontwikkelen daartoe belangrijke competenties zoals samenwerken, presenteren en plannen. Verder is er veel aandacht voor de oriëntatie op studie en beroep.

De school werkt met een flexrooster; de leerlingen hebben veel ruimte om eigen keuzes te maken: er is ruimte om zelfstandig te werken, om vakgerichte vragen te stellen of om je te verdiepen.

 

Deel via