Fioretti College

Het Fioretti College in Lisse is een school voor Gymnasium, Atheneum, Havo en Mavo. Zij willen de talenten van hun leerlingen maximaal ontwikkelen. Leerprestaties zijn daarbij belangrijk. Daarnaast hebben ze oog voor de sociale ontwikkeling van de leerlingen. De school bruist van activiteiten, waar elke leerling naar keuze aan mee kan doen.

Het havo-onderwijs kenmerkt zich door de kansen die zij de leerlingen bieden. Daarnaast bieden zij de havo-leerlingen meer dan alleen het behalen van een diploma, zoals vaardigheden, een dromen en doen week (leerlingen gaan in een week een uitdaging/challenge van een bedrijf of instelling aan) , casuskrakers (leerlingen lossen een concreet probleem van een bedrijf of instelling op), studiereizen, onderzoek doen, cultuur en (extra) sport.

Sinds twee jaar heeft het Fioretti College het 20-80 learning omarmd. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om naast hun profiel ook hiervoor te kiezen. 20-80 learning betekent 4 dagen ’theorie’ les en 1 dag ‘praktijk’ les. Het 20-80 learning programma is er op gericht dat leerlingen de mogelijkheid krijgen tot het opzetten van een bedrijf en hierbij alle facetten leren om dit zo goed mogelijk te doen. Ook hierbij is het aanleren van vaardigheden van groot belang.

Deel via