22
nov 2023

Nieuwe ronde MDT-subsidie voor scholen

De maatschappelijke diensttijd (MDT) maakt de samenleving sterker door de inzet van jongeren. In het onderwijs kan MDT bijdragen aan het verrijken van het praktijkonderwijs (havo pgp), burgerschapsonderwijs, LOB of als instrument gebruikt worden om voortijdig schoolverlaten (VSV) tegen te gaan. Daarnaast kan MDT helpen bij het vergroten van de maatschappelijke relevantie van het onderwijs of ingezet worden bij thema’s als mentale gezondheid of kansengelijkheid.

Onderwijsinstellingen kunnen (per schoollocatie of opleidingsdomein) vanaf maandag 13 november 2023 tot 4 april 2024 bij ZonMw tot € 50.000,- subsidie aanvragen om kennis te maken met MDT via een MDT-kort project. Jongeren besteden in deze projecten minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken.

Wil je hier meer over weten?
Lees dan meer over de subsidiemogelijkheden of meld je aan voor de informatiebijeenkomst op dinsdag 12 december 2023 (15.30 – 17.00 uur) of op dinsdag 6 februari 2024 (15.30 – 17.00 uur).

Ondersteuning via het landelijk Expertteam en MDT on Tour
Wil je als school kosteloos advies op maat over de verschillende mogelijkheden die MDT kan bieden binnen de Havo, bijvoorbeeld bij het praktijkdeel en hoe je de MDT subsidie kunt inzetten?
Neem dan contact op met een expertteamlid in de regio.

Ook is er de mogelijkheid om via MDT on Tour inspiratie op te doen. MDT on Tour reist nú door heel het land langs scholen en biedt met een interactieve scholenbezoek een laagdrempelige manier om kennis te maken met de mogelijkheden van MDT!