20
feb 2020

Conferentie ‘Studentsucces van de havist in het hbo’ – AFGELAST

De organisatie heeft besloten om de conferentie ‘Studentsucces van de havist in het hbo’ van maandag 16 maart 2020 af te gelasten in verband met de maatregelen ter bestrijding van de uitbraak van het coronavirus. Alle evenementen bij de HU met meer dan 100 personen worden tot en met 31 maart 2020 afgelast. In een later stadium zullen we u informeren over het verplaatsen van de conferentie naar een andere datum.

 

Wat heeft de havist nodig om goed voorbereid en succesvol de overstap naar een hbo-opleiding te kunnen maken en welke rol spelen wij daarin? Op maandagmiddag 16 maart 2020 organiseren Hogeschool Utrecht en het Havoplatform een conferentie over het studentsucces van de havist, bedoeld voor schoolbestuurders en managementleden van vo-scholen uit de regio Utrecht en voor directeuren, opleidingsmanagers en teamleiders van de HU.

Op de conferentie wisselen we kennis uit over bestaande ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan dit studentsucces. Ook staan we stil bij de vraag wat er aanvullend nodig is, hoe we als havo-scholen en hogeschool effectiever kunnen samenwerken, waar we elkaar kunnen versterken en wat dat organisatorisch en bestuurlijk vraagt.

Tijdens de conferentie wordt gekeken naar de studentjourney van havo 3 tot hbo en we laten havisten en studenten vertellen over hun eigen ervaringen. Vanuit de Hogeschool Utrecht wordt al onderzoek gedaan om te kijken hoe ze de overstap van havo naar hbo begeleiden, waar ze tegenaan lopen, waar ze op in willen zetten en op welke terreinen ze de regionale samenwerking bestuurlijk en organisatorisch kunnen versterken.

Tijdens de conferentie is er ruimte voor kennismaking, netwerken en leren van elkaars ervaringen. Aan het eind van de middag formuleren we een aantal afspraken om onze gezamenlijke ambitie ten aanzien van studentsucces te concretiseren en verder te brengen.

Wanneer?

De conferentie zal plaatsvinden op maandag 16 maart 2020 van 12.00 tot 17.15 uur (inclusief optionele lunch).

Waar?
Padualaan 101 in Utrecht.

Weet u collega-bestuurders, directeuren of afdelingsleiders havo in de regio Utrecht voor wie deze conferentie ook interessant is? Breng hen dan op de hoogte van deze conferentie!

Het volledige programma, de routebeschrijving en aanmeldmogelijkheid vind u hier: Hogeschool Utrecht

In samenwerking met: