4
mrt 2019

Terugblik 7e editie havocongres

TROTS OP HAVO, EDITIE 7, 7 FEBRUARI 2019

We blikken terug op een gevarieerd en informatief congres met een breed georiënteerd programma. In aanloop naar deze zevende editie van het havocongres Trots op havo is er voor gekozen om kleinschalige rondetafelgesprekken toe te voegen aan het aanbod, net als een thema wandeling door het bos rondom Lunteren. Daarnaast was er een ruim aanbod aan good practices, er waren masterclasses, workshops, lezingen en een carrousel over de aansluiting tussen hbo en havo. Het havoplatform organiseert deze congressen samen met het onderwijsadviesbureau ATOA, deel uitmakend van het Netwerk Onderwijsadviseurs. 

Het grootste verschil met de voorgaande jaren was de locatie, de afgelopen jaren werd het havocongres gehouden bij de Reehorst in Ede. Deze locatie was niet beschikbaar op de eerste donderdag in februari, de vaste dag voor het congres. Vandaar dat dit jaar gekozen is voor congrescentrum ‘De Werelt’ in Lunteren. Een mooie locatie vlak bij De Goudsberg en het Middelpunt van Nederland. Zowel met betrekking tot de locatie, de horeca, de zalen en inhoudelijk hebben we allerlei reacties mogen ontvangen die we uiteraard mee zullen nemen ter voorbereiding van het congres in 2020. Over het geheel genomen werd het congres door de bezoekers als positief en inspirerend ervaren. We hebben in ieder geval veel enthousiaste reacties mogen ontvangen: ‘Een zeer inspirerende dag’, ‘Goed georganiseerd en inhoudelijk kwalitatief goed congres’, ‘Inhoudelijk sterk congres’, ‘Leuke en motiverende dag’, ‘Zeer goed verzorgde dag, pluim voor de inhoud!’.

We hopen dat de deelnemers naar huis zijn gegaan met nieuwe ideeën en inzichten. En dat ze daarnaast kennis en ervaringen met elkaar hebben uitgewisseld rondom havo-onderwijs en onderwijsvernieuwingen.  

Op donderdag 6 februari 2020 zal het volgende havocongres Trots op havo VIII plaatsvinden. De inschrijving voor dit congres start op 1 november 2019.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het havoplatform en geïnformeerd worden over het havocongres schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief via secretariaat@havoplatform.nl of via onze homepage.