14
jan 2018

Nieuw: de Haven Havo

Haven Havo: een unieke opleiding in Rotterdam

In november 2017 is de oprichting aangekondigd van een Haven Havo. Het is een initiatief van het Calvijn Vreewijk Lyceum en de vmbo-afdeling van het Scheepvaart- en Transport College (STC vmbo college). De nieuwe opleiding biedt havoleerlingen de kans op een carrièrestart in en om de Rotterdamse haven. De twee scholen hebben de ambitie de opleiding in augustus 2018 te starten.

Praktijk en algemene vorming

De opleiding is voor leerlingen die het leuk vinden algemene kennis en ervaring te combineren met praktisch denken en handelen. Zij volgen twee dagen per week algemene vakken bij Het Calvijn Lyceum en twee dagen praktijk gerelateerd onderwijs bij het STC vmbo college (projecten, haven- en technologie). De vijfde dag is de praktijkdag, waarbij kennis wordt gemaakt met de stad, de haven en de beroepen.

 

 

De Haven Havo biedt de leerlingen goede mogelijkheden op een vervolgopleiding in de sector dankzij de samenwerking van het STC en de Hogeschool Rotterdam. Het Rotterdam Mainport Institute op Rotterdam-Zuid is de opleidingsplek . De studenten hebben na deze opleiding een goede kans op een baan in een dynamische sector.

Meer weten over de bijzondere havo-opleiding: https://stc-group.nl/havenhavo