9
nov 2018

Inschrijving havocongres 2019 gestart

Steeds meer scholen zijn bezig met aanpassingen op de havo of bereiden veranderingen voor. Maatwerk, recht doen aan verschillen, onderwijs meer personaliseren en/of meer flexibel lesaanbod zijn veel voorkomende begrippen bij deze aanpassingen. De behoefte aan meer onderwijs op maat is groot voor een havoleerling, maar tegelijkertijd ook wel spannend. Meer mogen kiezen is niet per definitie eenvoudig. Een andere uitdaging is het overeind houden van interactief/sociaal leren, terwijl meer personaliseren soms (in de ogen van de leerling in elk geval) ook lijkt op meer individueel onderwijs.

De zevende editie van het Havocongres ‘Trots op Havo’ is rondom dit thema geprogrammeerd. Op donderdag 7 februari 2019 hopen we u te mogen verwelkomen in Lunteren. Op een nieuwe locatie, te weten het pas vernieuwde congrescentrum ‘De Werelt’.

Het Havoplatform organiseert in samenwerking met ATOA het havocongres ‘Trots op havo’. Dit congres is bedoeld om het havo-onderwijs onder de aandacht te brengen. Het Havoplatform en ATOA streven naar beter havo-onderwijs.

Graag attenderen we u op de variatie in het aanbod. Er zijn onderdelen waar u zelf meer en minder actief bent en ook de duur van de verschillende onderdelen varieert. U kunt kiezen uit een lezing (40 minuten – veelal luisteren), masterclasses (40 of 90 minuten – luisteren afgewisseld met hele korte denkopdrachten), workshops (90 minuten – input afgewisseld met praktische opdrachten), good practices (40 minuten – presentaties met ruimte voor interactie), themawandeling (60 minuten – een wandeling met opdrachten) en rondetafelgesprekken (40 minuten – een gesprek met deskundigen als gespreksleider(s)).

Het tijdsschema, toegevoegd aan de programmafolder, laat zien hoe het gehele programma eruit ziet. Om dubbelingen in uw keuzes te voorkomen, adviseren wij het tijdsschema eerst goed te bekijken, voordat u uw eigenprogramma van de dag gaat samenstellen.

Aanmelden kan via de website van het Havocongres, onder het kopje inschrijven.

Adresgegevens Congrescentrum De Werelt:

Westhofflaan 2

6741 KH  Lunteren

Een routebeschrijving vindt u hier.

Hopelijk tot 7 februari 2019 in Lunteren!