5
okt 2022

Aankondiging havocongres 2 februari 2023

De havoleerling en de school:
waar vinden zij elkaar weer?

Hoe veel zin had jij dit schooljaar om weer te beginnen? Net zoveel zin als vorig jaar? Een beetje zin of helemaal geen zin? Welk gedrag verwacht jij van jouw havoleerlingen? Bij wie leg je de verantwoordelijkheid als dat gedrag dit schooljaar niet blijkt te kloppen? En wat doet dat met jou?

Voor de leerlingen was er de afgelopen twee jaar niets ‘normaal’ en dat heeft iets met hen gedaan. Niet alleen met hun motivatie voor school, maar ook met hun welbevinden. Hoe staan deze havisten op dit moment in het leven? Wat is voor hen belangrijk? Lukt het ons nog om de havist te bedienen met zijn behoefte aan contact, maar weerstand tegen bemoeienis?

Waar gaan ogen van havisten van glimmen? In een tijdperk waarin we zoekende zijn naar een passende manier om jongeren educatief te ontwikkelen, lijkt -sterker dan ooit – een wisselwerking te bestaan tussen het gedrag van docenten en leerlingen. In de tiende editie van het havocongres hebben we aandacht voor de impact die wij hebben op het leren van de leerlingen en gebruiken we daarbij de kennis over het mentale welzijn en de kennis over hoe leren van jongeren gaat. Eveline Crone zal de inhoudelijke aftrap doen op 2 februari en daarna volgt, zoals gebruikelijk, een gevarieerd keuzeprogramma rondom deze problematiek.

Wij zijn nog steeds ‘Trots op de Havo’, jij toch ook?

De inschrijving voor het havocongres start per 1 november 2022.
Meer info